Η γοητεία των διαμαντιών δεν είναι φαινόμενο του σήμερα. Η ιστορία τους εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία του κόσμου. Από τους πρώτους αιώνες, τα διαμάντια χαρακτηρίζονται ως τα πιο πολύτιμα όχι μόνο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους λίθους, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο αγαθό στον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι κάθε διαμάντι είναι μοναδικό. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, χρώματα, βάρη και με ποικίλα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Τι κάνει όμως το διαμάντι τόσο ξεχωριστό; Επιστημονικά θα αναφερθούμε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργείται στο εσωτερικό της γης. Οικονομοτεχνικά θα συνδυάσουμε τη σπανιότητα και την χρηματιστηριακή του αξία. Ο καταναλωτής θα μαγευτεί από την ομορφιά, τη γοητεία του και την ανάμνηση που έρχεται μαζί του. Και οι τρεις παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί.

Πέρα από τα συναισθήματα και τον εντυπωσιασμό που προκαλεί η θέα ενός διαμαντιού, κρύβεται μια ολόκληρη επιστήμη, που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αξία του. Οι γεμολόγοι – όπως ο Μιχάλης Αλεξόπουλος – έχουν εντρυφήσει στις μεθόδους προσδιορισμού του βάρους, της καθαρότητας, του χρώματος και της κοπής των διαμαντιών, ώστε κάθε ένα από αυτά να ταξινομηθεί ανάλογα με την αξία του.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας καθοδηγήσει ως προς την επιλογή του κατάλληλου διαμαντιού για την περίσταση που επιθυμείτε!